Przepisy

Brownie mocno czekoladowe

Składniki

  • 200 g czekolady Gorzkiej 70% kakao Wawel
  • 100 g czekolady Gorzkiej 90% kakao Wawel
  • 200 g masła
  • 1 szklanka cukru
  • 0,5 szklanki mąki
  • 3 łyżki kakao Wawel
  • 3 jajka

Przygotowanie:

W rondelku roztapiamy masło wraz z czekoladą połamana na kawałki, kakao oraz cukrem. Masę lekko studzimy.
Do masy czekoladowej wbijamy po jednym jajku cały czas wszystko mieszając trzepaczką. Dodajemy mąkę i również wszystko mieszamy aż masa będzie gładka.
Ciasto wylewamy do wyłożonej papierem blaszki (25x30cm) i pieczemy ok 25-30 minut w 180 stopniach.
 

Wyślij własny przepis:
  1. Wyrażam zgodę na wykorzystanie przesłanego przepisu kulinarngo oraz zdjęcia na łamach strony internetowej www.wawel.com.pl.
  2. Oświadczam, że mam prawo publikacji przepisu kulinarnego oraz zdjęcia i ich publikacja nie narusza praw jakichkolwiek osób trzecich.
  3. Ponoszę odpowiedzialność za ewentualne roszczenia osób trzecich odnośnie praw autorskich zamieszczonego przepisu kulinarnego i zdjęcia.
  4. Udzielam firmie Wawel SA bezterminowego prawa publikacji na stronie www.wawel.com.pl zdjęcia i przepisu kulinarnego oraz ich wykorzystanie do celów marketingowych.