Przepisy

Sernik cukierkowy z Białymi Michałkami Wawel

Składniki

  • 150 g biszkoptów
  • 100 g twarogu
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 400 g śmietany kremówki
  • 3 łyżki żelatyny
  • 2 łyżki syropu orzechowego
  • 250 g cukierków Michałków Białych Wawel (16 cukierków)

Przygotowanie:

Tortownicę wykładamy folią spożywczą. Na dnie układamy biszkopty jeden przy drugim.

Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki wrzątku.
Twaróg mielimy, a następnie mieszamy z cukrem pudrem.
150g  Michałków Białych drobno siekamy.

Śmietanę ubijamy. Do masy twarogowej dodajemy żelatynę, posiekane cukierki, syrop orzechowy i bitą śmietanę. Mieszamy i wykładamy na biszkopty, wyrównujemy powierzchnię.
Wierzch sernika posypujemy pozostałymi posiekanymi cukierkami.

Ciasto wstawiamy na 3 godziny do lodówki.

Wyślij własny przepis:
  1. Wyrażam zgodę na wykorzystanie przesłanego przepisu kulinarngo oraz zdjęcia na łamach strony internetowej www.wawel.com.pl.
  2. Oświadczam, że mam prawo publikacji przepisu kulinarnego oraz zdjęcia i ich publikacja nie narusza praw jakichkolwiek osób trzecich.
  3. Ponoszę odpowiedzialność za ewentualne roszczenia osób trzecich odnośnie praw autorskich zamieszczonego przepisu kulinarnego i zdjęcia.
  4. Udzielam firmie Wawel SA bezterminowego prawa publikacji na stronie www.wawel.com.pl zdjęcia i przepisu kulinarnego oraz ich wykorzystanie do celów marketingowych.