Czekolada Gorzka Extra 90% Wawel wśród najbardziej innowacyjnych produktów spożywczych 2017 r.

Firma badawcza Mintel wybrała 12 inspirujących nowości, które poprzez komunikację, jak i właściwości wpisują się w trendy panujące na globalnym rynku żywności i napojów w roku 2018. .

Wśród nich znalazła się Czekolada Gorzka 90% Extra Wawel z ulepszoną recepturą w ramach pionierskiego projektu Dobre Składniki. Zapewnia on, że w składzie słodyczy marki nie znajdziemy zbędnych dodatków i ulepszaczy – w czekoladach pełnych nie ma oleju palmowego, a w pozostałych produktach także barwników, zbędnych konserwantów czy sztucznych aromatów. Doceniona przez ekspertów Mintel została także dedykowana konsumentom strona www.dobreskladniki.pl, otwarta na rosnące oczekiwania Klientów, promująca wdrożone zmiany marki. Wyróżniony, innowacyjny projekt Wawel stanowi doskonałą ilustrację jednego z trendów na rok 2018, który mówi o rosnącej potrzebie zwiększania poziomu przejrzystości i komunikacji z konsumentami.

Ranking najbardziej innowacyjnych produktów żywnościowych 2017 r. przygotowała ekspertka firmy Mintel Honorata Jarocka.

Źródło: portalspożywczy.pl