Biuro
prasowe

Najnowsze
wiadomości

Oryginalne smaki i krótki skład – nowa linia Czekolad Premium „Ziarna Świata” z Wawelu

Marka Wawel wprowadza do swojego portfolio nową linię gorzkich Czekolad Premium „Ziarna Świata”. Czekolady powstają z jedynie trzech składników i zamknięte są w eleganckich kartonikowych opakowaniach. W nowej linii znajdziemy 4 egzotyczne warianty z ziaren kakaowca pochodzących z regionalnych plantacji w Kamerunie, Wenezueli i Ghanie.

Czytaj więcej
01 paź 2020

Wolność Wyboru z Wawelu – skomponuj własny mix słodkości

Masz dość nudy i monotonii? Pozwól sobie na odrobinę słodkiego szaleństwa, które odmieni Twoje codzienne zakupy. Odkryj Wolność Wyboru Wawel – czyli unikalne moduły sklepowe, dzięki którym bardzo łatwo i wygodnie możesz skomponować własną mieszankę słodyczy luzem. Mieszaj, dodawaj i wybieraj do woli! W szerokim, słodkim portfolio marki Wawel, każdy miłośnik słodkości znajdzie coś dla siebie.

Czytaj więcej
15 wrz 2020

#wrzućnaluz – Wawel zachęca do tworzenia autorskich kompozycji słodyczy

Już 14 września Wawel rusza z ogólnopolską akcją, w której co tydzień do wygrania będą atrakcyjne nagrody. Konkurs #wrzućnaluz promuje zakup produktów luzowych marki Wawel, które znaleźć można m.in. w unikalnych modułach sprzedażowych Wolność Wyboru. Umożliwiają one łatwe i wygodne komponowanie ulubionych mieszanek słodyczy luzem.

Czytaj więcej
15 wrz 2020

Słodki niezbędnik na lato od marki Wawel

Lato kojarzy nam się z samymi przyjemnościami. A jak słodkie przyjemności to tylko z marką Wawel. Nie ważne czy spędzamy czas aktywnie czy wylegujemy się na plaży z przyjaciółmi – każdy znajdzie dla siebie pyszne letnie smaki. Soczyste galaretki Fresh&Fruity, Krówka Mleczna, a może Tofflairs? Jesteś gotowy, aby w te wakacje pozytywnie się zaskoczyć?

Czytaj więcej
21 lip 2020

Nowość od Wawelu – czekolada tylko z trzech składników

Im prościej, tym lepiej – ta zasada przyświecała twórcom nowej Czekolady Gorzkiej 74% cocoa z ziarnem z Kamerunu. W jej produkcji używa się wyłącznie trzech składników, a podstawowy z surowców – ziarno kakaowe – pochodzi tylko z regionalnych plantacji tego środkowoafrykańskiego kraju. Wszystko to sprawia, że w każdej tabliczce nowej czekolady znajdziemy niepowtarzalny, bogaty smak i aromat.

Czytaj więcej
30 cze 2020